Over de Noordkade

Welkom bij de Noordkade

 De Noordkade is al meer dan een eeuw in beweging. Op deze plek werd in 1915 door de boerencoöperatie CHV de grootste mengvoederfabriek in gebruik genomen. Honderd jaar later is het terrein omgetoverd tot een bruisende hotspot waar kunst, cultuur, food en leisure de kern van een levendig geheel vormen.

Het is een lange weg

Het is een lange weg van de productie van veekoeken naar een moderne dansvoorstelling. Een weg die je beweegt naar exact dezelfde locatie, met een andere bestemming. Waar ooit boerenbedrijven de handen ineen sloegen vindt nu samenwerking plaats op een ontmoetingsplek tussen de muziek-, dans-, theater- en food. In de oude fabriekshallen van weleer treden nu artiesten op, ontstaan heerlijke culinaire creaties en komen mensen samen om te ontmoeten, te winkelen en te beleven. Het zijn de pijlers waar de Noordkade op drijft en die de spil vormen van deze plek

Bereikbaarheid

Met de Noordkade zet Veghel zich nadrukkelijk op de kaart. Maar Veghel is méér dan de Noordkade alleen. Op tien minuten lopen sta je zo in het gezellige centrum van dit oer-Brabantse dorp en vind je winkels die niet alleen lokaal, maar ook regionaal en zelfs nationaal voorzien. Laat je verrassen door een veelzijdige middenstand waar kwaliteit en hartelijke service voorop staan. Veghel kent prachtige Rijksgebouwen. Zo ook het Herenhuis uit circa 1880 in eclectische stijl. Verder is Veghel in het trotse bezit van een eigen haven. De Oude Haven is de oorspronkelijke binnenhaven van Veghel.

Deze werd in 1826 gelijktijdig met de aanleg van de Zuid-Willemsvaart gegraven. Er kan ook rijkelijk gefietst en gewandeld worden. Zoals bij rivier De Aa, waar van de oevers ieder jaar kleurrijk in bloei staan.